Ellen Mette Nielsen

Kurvmaker og pilefletter

Velkommen til mitt lille kurvmakerverksted i skogen!  Her skaper jeg kurver og skulpturelle flettverk med utgangspunkt i kurvmakerens tradisjonelle håndverksteknikker og ulike materialer. 

Mye av materialene mine henter jeg fra Finnskogen. Jeg bruker pinner i alle varianter, mest pil og bjørk, men også halm av svedjerug og siv fra lokale skogsvann. Jeg jobber også med papir og gjenbruksmaterialer. Jeg holder kurs, reparerer/restaurer gamle kurver og møbler. Og jeg arbeider med dokumentasjon av gamle flettede kurver og gjenstander. 

I anledning SKOGINGER er verkstedet mitt omgjort til ‘galleri’ med kurver og skulpturelle gjenstander. 

Jeg startet med kurvfletting for mer enn 20 år siden, og er utdannet kurvmaker med svennebrev. Fire års læretid med læremestere fra Norge, Sverige, Danmark og England har gitt en unik internasjonal opplæring og erfaring fra arbeid sammen med utøvere innen tradisjonelle fletteteknikker og utøvere innen de nye retningene flettverk nå har. 

Ellen Mette Nielsen
Kurvmaker og pilefletter
Steinreisvegen 110, 2218 Lundersæter
kontakt@flettverk.no

Facebook: Flettverk.no Ellen Mette Nielsen
Mob.: 901 55 404