Anna Strøm

 

Fabelskog Studio 

 

Så langt jeg kan huske så har jeg alltid likt å male og jobbe med håndverk. Jeg gikk på en liten klassisk, russisk malerskole, men så ble jeg litt rebell og malte ikke bare klassisk. Første opplevelsen min av bilder var ”Menneskelig fødsel” av Salvador Dali når jeg var 8 år gammel. Etter hvert ble jeg meget interessert i kunst, kunsthistorie og design og masse annet.

Jeg studerte design i Litauen, Moskva, Kaliningrad og Tyskland og har eksamen i designdekorasjon og floristikk.  Jeg har jobbet med innredning og interiørdesign på hoteller, restauranter, utstillingsvinduer i butikker og i private hjem. I Kaliningrad hadde jeg fra 2005-2011 en privat skole i floristikk og dekorasjon sammen med Stas Zubov, en svært kjent og fasjonabel russisk designer. Samme periode jobbet jeg også som designer for en  japansk restaurantkjede i Kaliningrad ,”Jakitoriya”.

Siden 2011 har jeg bodd i Norge, på Skotterud, og jeg er gift med Kjell Erik Strøm.

Jeg behersker mange håndverksteknikker og kunstteknikker og liker å prøve ut nye uttrykksformer. Forskjellen mellom europeisk og japansk kultur gir meg mye inspirasjon, jeg har også inspirasjon fra natur og jugendstil. Leken med ornament og linjer gir meg følelsen av å være fri som en fugl.

Gjennom mitt firma har jeg ett designstudio på Åbogen der jeg bl.a. syr puter, duker osv. Vi designer også nye produkter som blir produsert for oss på en fabrikk, og vi selger produktene gjennom forretninger og en nettbutikk. Det er selvfølgelig også mulighet for å kjøpe produktene i Fabelskog Design studio på Åbogen.

Nylig har jeg hatt et samarbeid med Design of Norway AS og gjennomført et interessant oppdrag for Tekstilindustrimuseet i Bergen. Design og produksjon av disse flotte kjøkkenhåndklærne viser morsomme sauer og Fabelskog tema. De kan bare kjøpes gjennom museet. Se mer info her: Tekstilindustrimuseet (muho.no)

 

Fabelskog Studio

www.fabelskog.no